Controleer je servicekosten!

Als je een woning huurt betaal je naast de huur ook servicekosten. Wat moet je weten over die kosten?

En wat kun je doen als de rekening niet klopt?

Schoonmaak van het trappenhuis, gemeenschappelijk groenonderhoud, kosten voor algemene verlichting of glasbewassing? Als flatbewoner betaal je voor dit soort zaken een voorschot servicekosten. Haag Wonen mag op servicekosten geen winst maken. De kosten moeten redelijk zijn en hoort de afrekening op tijd te sturen.
Huurders met een actieve bewonerscommissie in hun complex, hebben de mazzel dat er iemand is die de servicekosten controleert.
Vóór 1 juli moet je de afrekening krijgen over de (werkelijk gemaakte) servicekosten van vorig jaar.

Vertraging in afrekening servicekosten
Haag Wonen heeft ons in mei 2020 laten weten dat er vertraging is ontstaan in de afrekening servicekosten 2019. Oorzaken hiervan zijn onder meer de overstap naar een nieuw bedrijfsinformatiesysteem én de overgang naar een nieuwe complexindeling.
De afrekeningen servicekosten zijn in volle gang en Haag Wonen verwacht dat voor december 2020 alle complexen zijn afgerekend, zo mogelijk eerder.

Wat kan je doen als de afrekening niet klopt?
• Neem contact op met Haag Wonen (per brief of per mail) als de afrekening volgens u niet klopt. Leg uit wat er volgens u mis is en vraag om een inhoudelijke reactie. Mogelijk kunt u het probleem (samen) oplossen en de afrekening laten corrigeren;
• Reageert Haag Wonen niet naar tevredenheid op uw klacht? Als u in een sociale huurwoning woont kunt u de Huurcommissie inschakelen.
Voor meer informatie kijk op www.huurcommissie.nl.