Controleer je servicekosten!

Als u een woning huurt, betaalt u naast de huur ook servicekosten. Wat moet u weten over die kosten? En wat kunt u doen als de rekening niet klopt?
Schoonmaak van het trappenhuis, gemeenschappelijk groenonderhoud, kosten voor algemene verlichting of glasbewassing? Als flatbewoner betaalt u voor dit soort zaken een voorschot servicekosten. Haag Wonen mag op servicekosten geen winst maken. De kosten moeten redelijk zijn en Haag Wonen hoort de afrekening op tijd te sturen.
Huurders met een actieve bewonerscommissie in hun complex, hebben het voordeel dat er iemand is die de servicekosten controleert.
Vóór 1 juli moet u de afrekening krijgen over de (werkelijk gemaakte) servicekosten van vorig jaar.

Vertraging in afrekening servicekosten
Haag Wonen heeft ons in mei 2020 laten weten dat er vertraging is ontstaan in de afrekening servicekosten 2019. Oorzaken hiervan zijn onder meer de overstap naar een nieuw bedrijfsinformatiesysteem én de overgang naar een nieuwe complexindeling.
De afrekeningen servicekosten zijn in volle gang en Haag Wonen verwacht dat voor december 2020 alle complexen zijn afgerekend, zo mogelijk eerder.

Wat kunt u doen als de afrekening niet klopt?
• Neem contact op met Haag Wonen (per brief of per mail) als de afrekening volgens u niet klopt. Leg uit wat er volgens u mis is en vraag om een inhoudelijke reactie. Mogelijk kunt u het probleem (samen) oplossen en de afrekening laten corrigeren;
• Reageert Haag Wonen niet naar tevredenheid op uw klacht? Als u in een sociale huurwoning woont, kunt u de Huurcommissie inschakelen.
Voor meer informatie kijk op www.huurcommissie.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *